Guacamole

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / dip-uri
Guacamole
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este una dintre salsele cele mai celebre oferite de bucataria mexicana. Preparatul comercializat contine maioneza care ajuta la conservarea avocado-ului, dar aceasta nu este un ingredient care sa faca parte din reteta traditionala.
stelute
Ingrediente : 4 rosii medii 4 avocado coapte 1 limeta, sucul de la 1/2 ceapa mica 2 catei de usturoi 1 legatura de coriandru, tocata 3 ardei iuti rosii, proaspeti sare chipsuri de tortilla, pentu servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se fac doua taieturi, in forma de cruce, la baza rosiilor. Se oparesc apoi in apa clocotita, timp de 3 minute. Se scot si se plonjeaza in apa rece. Se scurg. Coaja a inceput sa se desprinda in zona taieturilor. Se decojesc rosiile, se taie in jumatate, se scot semintele cu o lingurita, apoi se toaca pulpa si se pune deoparte.
Se taie avocado in jumatate si se scot samburii. Se scobeste miezul din coaja si se pune intr-un blender. Se proceseaza pana ce este omogen, apoi se transfera intr-un castron si se amesteca cu sucul de limeta.
Se toaca ceapa cat mai marunt, apoi se piseaza usturoiul. Se adauga ambele in castronul cu avocado si se amesteca bine. Se incorporeaza coriandrul tocat.
Se curata ardeii iuti de seminte si se toaca marunt; se adauga in castron, impreuna cu rosiile tocate. Se amesteca bine de tot.
Se potriveste de sare. Se acopera castronul cu folie de plastic si se raceste 1 ora inainte de a fi servit ca dip pentru chipsuri de tortilla. Acoperit, guacamole se poate pastra 2-3 zile in frigider.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.