Gulai Kambing - Curry de miel in lapte de cocos

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Gulai Kambing - Curry de miel in lapte de cocos
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 850 g carne de miel, taiata bucatele mici 2 cepe, tocate 3 ardei iuti mici, tocati 2 cm bucata ghimbir, tocata 4 cepe verzi, tocate (doar partea alba) 1 lingura zeama de lamaie 2 catei usturoi, tocati 8 alune macadamia, sfaramate 2 rosii coapte, curatate de coaja si tocate 1/3 cana ulei vegetal 1/2 lingurita seminte cardamom, macinate 1/2 lingurita curcuma, pudra 1/2 lingurita seminte de fenicul, macinate 5 cm bucata rulou scortisoara 4 cuisoare, intregi sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust 4 cani lapte de cocos
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indoneziana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie (sau wok) si se soteaza ceapa 2 minute, dupa care se adauga ardeii iuti si usturoiul si se soteaza inca 3 minute.
Se adauga bucatelele de carne, ghimbirul, ceapa verde, zeama de lamaie si rosiile si se gatesc 3 minute, amestecand constant.
Se adauga cardamomul, curcuma, feniculul, scortisoara si cuisoarele si se asezoneaza cu sare si piper. Se toarna laptele de cocos si se da in clocot, amestecand constant, apoi se reduce flacara si se lasa sa fiarba pana ce carnea este fregeda (cca. 45 de minute).
Se serveste cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.