Ingrediente :
10-12 pulpe de pui (cca. 2-2,5 kg)
1/4 cana ulei de masline
2 cepe tocate
2 ardei grasi verzi tocati
1/3 cana faina
2 catei usturoi tocati
2 rosii curatate de coaja si tocate
1 cana supa de pui
1/2 lingurita piper rosu macinat mare
1/2 lingurita cimbru uscat
1 foaie de dafin
300 g bame congelate
500 g stridii
700 g fructe de mare (crabi, surimi, creveti, scoici)
1/2 cana patrunjel proapat, tocat marunt
Bucatarie etnica :
americana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
10-12 portii
Durata :
1 ore 40 minute
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se pun pulpele de pui, intr-un singur strat, pe o tava, si se dau la cuptor 45-50 de minute. Intre timp, se incinge uleiul intr-o cratita mare, se adauga ceapa si ardeii grasi si se gatesc 10 minute, dupa care se micsoreaza focul si se gatesc 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga usturoi, rosii, supa de pui, piper rosu, cimbru si dafin. Se fierbe tot, amestecand constant, pana se ingroasa sosul. Se acopera, se face focul foarte mic si se fierbe inabusit 30 de minute, amestecand ocazional ca sa nu se lipeasca. Se adauga puiul cu sucul sau cu tot, impreuna cu bamele. Se da iar in clcocot si se fierbe 15 minute. Se adauga fructele de mare, stridiile si patrunjelul si se fierbe totul 5-10 minute. Se serveste cu orez fiert.