Gumbo cu crabi si porumb

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Gumbo cu crabi si porumb
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 25 g unt 25 g faina 1 lingura ulei de porumb 1 ceapa tocata marunt 120 g bame, curatate si tocate 2 catei de usturoi pisati 1 lingura telina tocata marunt 600 ml zeama de peste 150 ml vin alb sec 1 lingura pasta de rosii 1/2 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita amestec de condimente macinate (scortisoara, ghimbir, ienibahar, cuisoare, nucsoara) 2 lingurite sos Worcestershire 1 lingurita sos iute 2 coceni de porumb fiert, taiati rondele 450 g clesti de crabi frunze proaspete de coriandru tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se topeste untul intr-o cratita mare, la foc mic. Se adauga faina si se amesteca pentru a prepara un rantas. Se gateste 10 minute, amestecand constant, pentru a evita arderea. Rantasul se va face galben-brun si apoi brun. Cum capata o culoare bruna, se rastoarna pe o farfurie, racaind bine cratita, si se pune deoparte.
Se incinge uleiul in aceeasi cratita, la foc mediu, se adauga ceapa tocata, bamele, usturoiul si telina si se amesteca bine. Se gateste 2-3 minute, apoi se adauga zeama de peste, vinul, pasta de rosii, oregano, amestecul de condimente, sosul Worcestershire si sosul iute. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 10 minute, sau pana cand legumele sunt fragede. Se adauga rantasul, amestecandu-l cu grija in sos, si se gateste 3-4 minute, pana se ingroasa.
Se adauga porumbul si clestii de crabi si se continua fiertul la foc mic inca 10 minute, pana ce totul este fraged si toate ingredientele sunt fierbinti.
Se pune pe farfurii incalzite si se orneaza cu frunze de coriandru. Se serveste imediat.


Share