Gumbo cu fructe de mare

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Gumbo cu fructe de mare
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3/4 cana ulei vegetal 3/4 cana faina 4 cepe mari, taiate cubulete 1 legatura de telina, curatata, tocata 4 ardei grasi, taiati cubulete 12 catei de usturoi tocati 1 lingurita piper Cayenne (sau boia iute) 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita cimbru uscat 4 foi de dafin sare piper negru macinat 8 cani supa concentrata de peste (stock) 700g crabi (carapacea superioara indepartata, plamanii scosi, taiati in jumatate, cu clestii sparti cu manerul cutitului) 1 kg carnati Andouille (sau orice carnat de porc condimentat si afumat), taiati felii de 1 cm grosime 500 g bame feliate 500 g creveti curatati 500 g stridii curatate de cochilie, in suc propriu sos iute Tabasco
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se pune uleiul intr-o tigaie mare, la foc iute, si se incinge bine, pana ce incepe sa fumege. Se adauga incet, amestecand constant, faina, pana ce mixtura capata culoarea ciocolatei (3-5 minute). Se adauga ceapa si se gateste 1 minut, apoi se adauga telina si se gateste 30 de secunde.
Se adauga ardeii grasi si se amesteca bine; se lasa 2-3 minute, sa se inmoaie si se adauga usturoiul, piperul de Cayenne, oregano, busuioc, cimbru si foile de dafin. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se adauga supa de peste, amestecand constant. Se adauga apoi crabii, carnatii si bamele. Se da mixtura in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet timp de 1 ora, indepartand in mod permanent de la suprafata impuritatile si uleiul.
Se adauga apoi crevetii si se gateste inca 10 minute.
Se adauga stridiile si sucul lor si se da in clocot. La urma, se adauga sosul iute, sare, piper.
Se serveste gumbo-ul alaturi de orez alb, pufos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.