Gumbo de crabi cu vegetale si condimente

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Gumbo de crabi cu vegetale si condimente
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g carne proaspata de crabi 400 g varza alba, tocata grosier 400 g frunze de spanac 200 g frunze de nasturel 100 g ridichi, feliate subtire 1 cana frunze de patrunjel, tocate 50 g unt 2 cepe medii (300 g), tocate 2 rosii medii (400 g), tocate 1 ardei iute rosu, tocat marunt 1 lingurita frunze de cimbru proaspete 1 lingurita maghiran proaspat, tocat 1 lingurita ienibahar macinat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat orez alb cu bob lung, fiert fire proaspete de cimbru, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se pun intr-o oala mare varza, spanacul, nasturelul si patrunjelul. Se toarna peste vegetale apa cat sa le acopere. Se da in clocot la foc iute, dupa care se micsoreaza flacara si se fierb incet, fara a acoperi oala, 1 minut. Se scurg vegetalele; lichidul se pastreaza. Se toaca marunt vegetalele.
Se topeste untul intr-o cratita mare si se caleste ceapa 5 minute, sau pana cand se rumeneste. Se adauga vegetalele tocate, rosiile, ardeiul iute, cimbrul, maghiranul, ienibaharul, sarea si piperul negru; se amesteca bine. Se adauga 1 cana din lichidul pus deoparte si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierb incet, fara a acoperi oala, 5 minute, sau pana cand lichidul aproape s-a evaporat.
Se adauga carnea de crabi si ridichea; se amesteca pe foc, pana ce mixtura este bine incinsa iar carnea este facuta.
Se serveste cu orea fiert, ornat cu fire proaspete de cimbru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.