Gumbo de pui si carnat Andouille

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Gumbo de pui si carnat Andouille
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2,5 kg pui, taiat in 10 bucati sare piper Cayenne (sau boia iute) pudra de usturoi 2 1/2 cani faina simpla 1 cana ulei vegetal 2 cani ceapa tocata 1 1/2 cana tulpini si frunze de telina tocate 2 cani ardei gras verde tocat 6 cani zeama de carne de pasare 500 g carnat andouille (sau orice carnat de porc afumat si condimentat), tocat orez alb fiert
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8-10 portii Durata : 2 ore 15 minute
Indicatii :

Se asezoneaza bucatile de pui cu sare, piper Cayenne si pudra de usturoi; se lasa sa stea la temperatura camerei timp de 30 de minute. Se pune faina intr-o punga de hartie mare, se adauga bucatile de pui si se scutura pana ce se tavalesc bine prin faina. Faina se pastreaza pentru mai tarziu.
Intr-o tigaie mare, se rumenesc bucatile de pui in ulei fierbinte. Se scot si se pun deoparte. Cand se racesc, se curata carnea de pe oase si se taie bucatele.
Folosind un tel se incorporeaza in ulei 1 cana din faina pusa deoparte. Se amesteca constant, la foc mediu, pana se obtine un roux (rantas) de culoare brun inchisa, timp de 10-15 minute.
Se ia de pe foc si se adauga legumele tocate si se gateste, amestecand continuu, timp de 5 minute. Se transfera totul intr-o oala mare, se toarna supa de pui si se da in clocot. Se micsoreaza flacara cat sa fiara incet, se adauga carnatul si bucatelele de carne de pui si se continua gatitul timp de 45 de minute.
Se potriveste de sare si piper si se serveste impreuna cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.