Gyoza

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Gyoza
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 pachet foi de placinta 2-3 buc ghimbir, dat prin razatoare 300 g varza, tocata fideluta 300 g carne tocata vita sau porc 4-5 catei usturoi, pisati 5 fire de ceapa verde, tocate 4 linguri sos de soia 2 linguri sake (sau vin de orez, sau vin alb, sec) 6 linguri ulei sos pentry gyoza (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca ghimbirul si varza cu carne tocata, ceapa verde, usturoiul, impreuna cu 4 linguri de soia, sake si 2 linguri de ulei.
Se taie foile de placinta rotund, cu un diametru de 8 cm, se umezesc pe margine cu apa. In interior se adauga 1 lingura de amestec si se lipesc pe margini, prin presare usoara cu degetele – se obtine astfel o gyoza.
Intr-o tigaie de teflon se incing o treime din gyoze, se pune capacul si se fierb 3-4 minute, apoi se descopera tigaia si se fierbe in continuare pana se evapora apa.
Se servesc gyozele inmuiate in sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos pentru gyoza
Ingrediente : 4 linguri sos de soia 4 linguri otet de orez, sau de vin alb 2 linguri ulei de susan 1-2 lingurite sos iute (Tabasco, sau similar)
Indicatii : Indicatii
Sosul se prepara amestecand toate ingredientele (cei care doresc un gust mai picant pot adauga mai mult sos iute).