Hae-Mul Pajeon - Clatita cu fructe de mare

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Hae-Mul Pajeon - Clatita cu fructe de mare
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cani faina 2 cani apa 2 oua 4 cepe verzi, tocate 1 cana stridii 1 cana scoici, tocate 1 cana creveti mici ulei vegetal sare piper dip pentru fructe de mare (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : coreeana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron mare faina, apa si ouale, pana se obtine o mixtura omogena, de consistenta aluatului pentru clatite.
Se adauga jumatate din ceapa verde tocata si se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa sa stea 15 minute.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se toarna 3/4 cana din aluat, inclinand tigaia ca sa se intinda pe tot fundul acesteia (ca la prepararea clatitelor obisnuite). Se presara peste clatita un pic de ceapa tocata, 1/4 cana amestec de scoici, stridii si creveti si se gateste 6-8 minute, pana ce fundul ei se rumeneste.
Se intoarce clatita pe partea cealalta, se apasa cu o spatula, ca sa aiba contact uniform cu tigaia, si se gateste inca 6-8 minute. Se transfera pe o farfurie mare.
Se repeta operatia cu fiecare dintre clatite.
Cand se servesc, fiecare clatita se taie in opt felii, ca o pizza. Se mananca calda, stropita cu dip.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Dip pentru fructe de mare
Ingrediente : 1/4 cana sos de soia 1/2 lingura otet alb 1 ceapa verde, tocata 2 catei usturoi, tocati 1/2 lingurita fulgi de ardei iute (sau boia iute) 1/2 lingurita zahar 1 lingurita ulei de susan
Indicatii : Se amesteca ingredientele.