Hako Sushi – Sushi in forma

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Hako Sushi – Sushi in forma
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 foaie de alge kelp 125 ml otet de orez 120 g somon, taiat feliute de 5 mm grosime 5 frunze de susan salbatic (sisho), taiate fideluta 3 cani de orez pentru sushi, preparat (vezi retea mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 4 ore 20 minute
Indicatii :

Se fierbe foaia de alge in otet de vin, timp de 5-10 minute, pana ce este moale.
Se umezeste o forma de sushi, sau se captuseste cu film alimentar un container rectangular de 25 cm x 6 cm. Se lasa filmul sa atarne cu vreo 10 cm peste laturile cutiei.
Se aranjeaza o treime din somon in forma, ca sa-i acopere bine funful. Se presara cu o treime din frunzele de susan salbaic. Se pune deasupra lor 1 1/2 cana cu orez, presandu-l si netezindu-l cu grija. Se repeta operatia cu inca o treime de somon si de frunze, apoi orezul ramas, pe urma, din nou somon si frunze de susan salbatic. Deasupra intregului aranjament se intinde foaia kelp.
Se pune capacul umed peste forma, sau se acopera recipientul cu filmul ce atarna in laterale. Se pune o greutae deasupra si se lasa sa stea cel putin 4 ore (cel mai bine peste noapte).
Se scoate cu grija sushi-ul presat si se taie, cu un cutit ascutit, curat si umed, in 8 portii egale, dupa care se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Orez pentru sushi
Ingrediente : 500 g orez pentru sushi 3 linguri de otet de orez 1 1/2 lingura de zahar 1 lingura de sare
Indicatii : Se spala orezul in mai multe ape, pana ce se elimina amidonul (apa in care este spalat curge curata). Se inmoaie apoi, in apa rece, circa 30 de minute. Se pune intr-o oala cu 570 ml apa, pe foc iute. Se da in clocot si se lasa sa fiarba 5 minute.

Se micsoreaza flacara, se acopera oala si se lasa orezul sa fiarba 10 minute, la foc foarte mic. Se stinge apoi focul si se lasa orezul, in proprii aburi, 15 minute. Se ridica capacul si se afaneaza cu o furculita, sau cu o spatula de lemn. Se scoate apoi orezul si se intinde pe un platou mare, intr-un start uniform.

Se combina otetul de orez cu zahar si sare intr-o craticioara, la foc mic. Se amesteca continuu, pana ce se dizolva solidele. Amestecul trebuie doar sa fie caldut, ca temperatura sa ajute procesul de dizolvare. Se varsa lichidul peste orez si se amesteca bine.

Se aeriseste orezul cu un eventai timp de 2-3 minute. Se acopera apoi platoul cu un prosop umed si se lasa orezul sa se raceasca 5 minute. Acest orez se poate pastra doar o singura zi; este potrivit pentru toate tipurile de sushi.