Haloua cu curmale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Haloua cu curmale
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Termenul haloua denumeste cel putin 20 de feluri de cornulete si piscoturi servite la diverse ocazii.
stelute
Ingrediente : 300 g faina 250 g unt, taiat bucatele 8 linguri de apa de flori de portocal 250 g curmale, curatate de samburi 100 g migdale, curatate de coaja ulei, pentru prajit 50 g mieji de nuca 1 lingurita de scortisoara, macinata 250 g zahar pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se pun curmalele intr-o oala cu apa clocotita. Cand pielita lor incepe sa se umfle, se scot cu o spumiera. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se indepateaza pielitele.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga migdalele si se prajesc 5 minute, pana ce se rumenesc. Se scot si se scurg de ulei. Se toaca apoi intr-un blender, se transfeta intr-un castronel si se pun deoparte.
Se proceseaza curmalele si miejii de nuca in blender. Se adauga migdalele, scortisoara si jumatate din apa de flori de portocal. Se proceseaza pana ce se obtine o pasta omogena. Se modeleaza pasta cu mainile, ca sa se obtina forme asemanatoare unei curmale.

Se pune faina intr-un vas mare si se face o adancitura in centrul ei. Se adauga bucatelele de unt si se framanta. Se adauga restul de apa de flori de portocal si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
Se iau mici portii de aluat in mana si se aplatizeaza. Se pun in mijlocul acestei foi cate o “curmala” de umplutura, si se impatureste aluatul peste ea. Se ciupesc cele doua capete ca sa se inchida bine umplutura. Se obtine astfel o haloua. Se formeaza si celelalte haloua pana se termina umplutura si aluatul.
Se coc haloua-lele 15 minute, in cuptorul incins la 180 °C. Se lasa apoi sa s eraceasca si se presara cu zahar pudra


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.