Hamsii cu ardei iute

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Hamsii cu ardei iute
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Este un fel de manbcare traditional regiunii Sichuan. Pestisorii au tendinta de a se mlipi intre ei si de a se sfarama usor, asa ca trebuie manuiti cu mare grija.
stelute
Ingrediente : 175 g hamsii 1 lingura ulei de alune 2 ardei iuti verzi, mari 2 picaturi de ulei de susan 1 lingura sos de soia 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita zahar 1 catel de usturoi tocat marunt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se da apa in clocot intr-o cratita mare; se fierb pestii timp de 1-2 minute pana ce se fac moi, dar nu se sfarama. Se scurg si se pun deoparte, sa se raceasca.
Se prepara sosul. Se incinge uleiul intr-o cratita mica si, cand incepe sa fumege, se prajesc ardeii iuti pana ce coaja se rumeneste si crapa. Se decojesc ardeii, iar pulpa se toaca marunt. Cand se racesc, se amsteca cu ulei de susan, sare, zahar msi usturoi.
Se servesc pestisorii imediat, turnand sos peste ei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.