Hamsii la cuptor

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Hamsii la cuptor
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 kg hamsii mai mari, curatate (fara capete) 4 rosii medii, curatate de coaja si seminte, tocate 2 cepe, taiate rondele 4 ardei capia verzi, taiati rondele 5 frunze de dafin 100 g unt 2 lamai 1 legatura de patrunjel, tocat sare piper negru, macinat 2 cani cu apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se topeste untul intr-o cratita, se adauga ceapa, rosiile si ardeii si se gatesc 5 minute, amestecand frecvent. Se adauga apa si se da in clocot.
Se transfera o parte din aceasta mixtura intr-o tava de cuptor si se adauga hamsiile. Se adauga mixtura de legume peste peste si se adauga zeama de la o jumatate de lamaie.
Se curata de coaja si se feliaza o lamaie; se asaza deasupra pestelui, impreuna cu frunzele de dafin. Se sareaza si se pipereaza.
Se inveleste tava cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul incalzit la 160 °C timp de 15 minute.
Se scoate pestele cu sos pe un platou, se presara cu patrunjel tocat si se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.