Harira - Supa de ramadan egipteana

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Harira - Supa de ramadan egipteana
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 220 g linte supa de legume 1 lingurita sofran pudra 4 rosii coapte, curatate de coaja si tocate 1 ceapa tocata 1 lamaie, zeama de la 2 linguri faina 1 lingura boabe de coriandru macinate 2-3 fire de patrunjel, tocat 30 g unt piper negru proaspat macinat sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se inmoaie lintea timp de 1 ora, apoi se fierbe impreuna cu ceapa timp de 20 de minute. Se scurge.
Se readuce lintea in oala, se adauga supa de legume, sofranul si putin piper negru. Se fierbe la foc mic timp de 30 de minute. Se scurge.
Intre timp, se pune la fiert 1 litru de apa cu coriandrul macinat, patrunjel, rosii, zeama de lamaie, unt si putina sare. Se fierbe la foc viu timp de 30 de minute. Se adauga, amestecand, faina si lintea scursa.
Se serveste fierbinte, ornata cu patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.