Hlalem cu anghinare

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / oaie si capra
Hlalem cu anghinare
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Hlalem este o supa traditionala tunisiana, cu paste si carne de miel.
stelute
Ingrediente : 100 g carne de miel, taiata bucatele 4 anghinari 2 lamai 4 linguri de ulei de masline 1 legatura frunze de telina, tocate 1 legatura de patrunjel tocat 4 linguri de pasta de rosii 50 g boabe de naut, inmuiate 100 g paste foarte mici (langues d'oiseau) sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se indeparteaza tulpinile de anghinare (taiate la baza capatanii), frunzele si barba. Se stoarce o lamaie peste inimile de anghinare pentru a impiedica colorarea, apoi se imerseaza intr-un castron cu apa rece.
Se rumenesc rapid bucatelele de carne intr-o cratita cu ulei incins. Se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga telina si patrunjelul si se prajesc ingredientele in continuare, timp de 10 minute.
Se adauga un pahar cu apa rece si se fierb incet pana ce ierburile sunt foarte fragede. Se incorporeaza pasta de rosii, amestecand cu o spatula. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga un pahar cu apa rece, se da in clocot si se adauga inimile de anghinare taiate in fasii si boabele de naut. Se potriveste de sare si piper si se fierbe, fara capac, 10 minute.
Cand anghinarele sunt aproape fragede, se adauga pastele si se fierbe inca 5-10 minute, pana ce pastele sunt facute iar anghinarea este frageda.
Se serveste alaturi de lamaia ramasa, taiata in sferturi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.