Ho yip faan – Pui gatit in frunze de lotus

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Ho yip faan – Pui gatit in frunze de lotus
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Este o mancare clasica cantoneza, servita de obicei la o masa dim-sum sau la micul dejun. Desi frunzele de lotus confera mancarii atat gust cat si aroma, in lipsa acestora reteta poate fi gatita si in folie metalica, sau in foi de vita-de-vie.
stelute
Ingrediente : 4 frunze uscate de lotus 450 g orez lipicios, inmuiat in apa cel putin 2 ore 450 ml apa rece 1 lingurita sare 1 lingurita ulei de alune 100 g creveti mici, cruzi, decorticati si curatati 5 cm bucata de radacina de ghimbir, foarte proaspata 200 g carne de pui, taiata bucatele de dimensiunea unei imbucaturi 2 lingurite sos de soia light 55 g ciuperci chinezesti uscate, inmuiate in apa calda cel putin 20 de minute 1 lingura ulei de alune, pentru prajit 200 g carne de porc 1 lingura vin de orez Shiaoxing 1 lingurita sos de soia dark 1/2 lingurita piper alb 1 lingurita zahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-8 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se inmoaie frunzele de lotus in apa fierbinte cel putin 1 ora, pana se inmoaie. Se spala si se usuca. Se pun deoparte.
Pentru umplutura, se gatesc in aburi crevetii timp de 5 minute si se pun deoparte. Se rade ghimbirul, indepartand partile fribroase ce raman pe razatoare si pastrand lichidul care se scurge.
Se marineaza puiul in sos de soia light si suc de ghimbir, cel putin 20 de minute. Se fierbe apoi cateva minute in marinata. Se pune deoparte.
Se scurge orezul si se pune intr-o oala impreuna cu 450 ml apa rece. Se da apa in clocot, se adauga sare si ulei, se acopera oala si se fierbe orezul, la cea mai mica flacara posibil, circa 15 minute. Se imparte in 8 portii si se pune deoparte.
Se stoarce orice exces de apa din ciupercile inmuiate, se feliaza subtire si se arunca tulpinile tari. Se pastreaza apa in care au fost inmuiate.
Se incinge un wok, se adauga uleiul pentru prajit si se stir-fry cateva minute carnea de porc, crevetii si ciupercile. Se adauga vinul Shiaoxing, sosul de soia dark, piperul si zaharul. Se adauga si apa folosita la inmuiatul ciupercilor daca mixtura pare prea uscata.
Se pune o portie de orez in centrul fiecarei frunze de lotus si se aplatizeaza ca sa formeze un patrat cu latura de 10 cm. Se pune deasupra putina mixtura de carne de porc si cateva bucatele de pui. Peste acestea se asaza o alta portie de orez, apoi se impacheteaza frunza de lotus ca sa formeze un pachetel. Se gateste pachetelul 15 minute in aburi. Se lasa 5 minute al odihna, apoi se serveste direct din frunza de lotus.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.