Homar cu spanac, rosii si caviar

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Homar cu spanac, rosii si caviar
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 homari (cca. 1 kg fiecare), fierti 1 kg spanac 10 cepe mici, tocate 2,5 kg rosii mici, oparite si curatate de coaja 1 cana ulei de masline + 1 lingura 6 catei de usturoi tocati 2 linguri cimbru proaspat, tocat sare piper negru macinat 2 cepe tocate 2 morcovi tocati 1 radacina mica de telina, tocata 1 lingura Pernod 1 cana smantana 30 g caviar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: greu Cantitate : 4 portii Durata : 10 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune intr-o tava de copt 3/4 cana ulei de masline si se adauga usturoiul si cimbrul. Se asaza rosiile in ulei, se asezoneaza cu sare si piper si se dau la cutorul incalzit la 150 °C, timp de 8 ore.
Intr-o tigaie mare, se incinge 1/4 cana ulei la foc mediu si se soteaza spanacul cu ceapa timp de 2 minute. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa se raceasca. Se preseaza apoi spanacul intr-o sita, pentru a indeparta tot lichidul.
Se prepara garnitura de spanac si rosii in 4 portii. Fiecare se prepara alternand straturi de spanac cu straturi de rosii, intr-un inel de metal cu diametrul de 8 cm, sfarsind cu un strat de spanac deasupra. Nu se consuma toate rosiile, cca. 2 cani ar trebui sa mai ramana pentru sos.
Se scoate carnea de homar din cochilie, pastrandu-se capul si coada pentru decor. Se indeparteaza bronhiile, iar cochilia se pastreaza.
Se soteaza ceapa, morcovii si telina in 1 lingura de ulei, apoi se adauga cochilia de homar si 1 litru de apa. Se fierbe, pana scade cu 1/3, la foc iute. Se adauga 2 cani de rosii si se fierbe pana se reduce cantitatea la jumatate. Se strecoara, se adauga pernod si smantana. Se amesteca bine impreuna.
Cand se serveste, se asaza cate un cilindru din straturi spanac cu rosii in centrul unui platou mare, scotand cu grija inelul de metal. Se asaza pe o margine a platoului capul de homar in stanga, iar coada in dreapta. Carnea de homar se pune langa cilindrul de spanac cu rosii. Peste carne se toarna sos. Se taie coada de homar in cate 8 medalioane, se stropesc cu putin sos, iar deasupra se adauga, pe fiecare medalion, 1/2 lingurita de caviar. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.