Homar in sos de lamaie

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Homar in sos de lamaie
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 homar mare, proaspat 1 tulpina de telina 1 cana ulei de masline 2 lamai mari, zeama de la sare piper alb busuioc
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: greu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se spala homarul si se inchide cu o bucata de vata gaurica din spatele cozii, ca sa nu se goleasca in timpul fierberii. Acelasi lucru si in cazul in care homarul are vreun picior rupt.
Daca vasul nu este suficient de mare, se leaga homarul cu sfoara intorcandu-i coada spre cap.
Se adauga telina si e lasa sa fiarba impreuna timp de 40-50 minute. Dupa ce a fiert, se scurge bine si se lasa sa se raceasca.
Se taie picioarele homarului si se elimina carapacea cu grija. Se taie carnea homarului pe lungime si se scoate intestinul. Cu o lingurita se aduna ouale, iar restul maruntaielor si se arunca. Se scoate tot ce este carne moale din picioare.
Carnea se taie feliute si se asaza pe un platou.
Se combina uleiul de masline, zeama de lamaie si piperul cu ouale si partile moi din picioare, amestecandu-se pana se obtine un sos bine omogenizat.
Se toarna sosul peste homar si se orneaza cu busuioc tocat si felii de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.