Hopping John

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Hopping John
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta mancare se serveste, in mod traditional, in ziua Anului Nou; se crede ca aduce noroc si prosperitate pentru anul ce abia incepe.
stelute
Ingrediente : 450 g fasole cu ochi negri, din cutie, spalata si scursa 750 ml zeama de pasare 1 rosie mare (250 g), tocata 2 fire de ceapa verde, tocate 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat marunt 2 lingurite frunze proaspete de cimbru 1 foaie de dafin 1/2 lingurita firisoare de sofran 12 boabe intregi de piper negru 250 g orez alb cu bob lung 4 felii groase de bacon, taiate bucati sare, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se da in clocot zeama de pasare, intr-o oala mare; se adauga rosiile, ceapa, ardeiul iute, piperul, cimbrul, foaia de dafin, sofranul si piperul. Se fierbe amestecul fara a acoperi oala, timp de 2 minute. Se adauga orezul si se fierbe incet 15 minute, fara capac, amestecand ocazional. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa pentru ca orezul sa nu fie prea uscat.
Intre timp, se frig bucatile de bacon intr-o tigaie neaderenta, pana ce sunt facute, dar nu crocante.
Se adauga baconul si fasolea in mixtura de orez; se fierbe tot, fara a acoperi oala, amestecand ocazional, 10 minute, sau pana cand lichidul este absorbit in intregime.
Se arunca foaia de dafin, se potriveste de sare si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.