Hrissa Hloua

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Hrissa Hloua
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este un desert tunisian, cu migdale, curmale si fistic.
stelute
Ingrediente : 1 kg semolina cu bob mare 200 g unt 500 ml lapte 500 g curmale curatate de samburi si taiate fasiute 250 g miere 250 g zahar 500 g migdale macinate 200 g migdale intregi, taiate in doua pe lungime 200 g jumatati de mieji de nuca 200 g fistic, decojit si taiat in doua pe lungime
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 35 minute
Indicatii :

Se rumeneste semolina intr-o cratita, amestecand continuu cu o spatula, timp de 10 minute. Atentie, nu trebuie sa se arda!
Se topesc 180 g zahar intr-o cratita. Se da laptele in clocot. Se adauga untul topit peste semolina si apoi se adauga laptele fierbinte. Se amesteca bine de tot.
Se ia cratita de pe foc, se adauga curmalele, mierea, zaharul si migdalele pisate. Se amesteca si se lasa sa stea 20 de minute.
Se framanta mixtura cu degetele pana se formeaza o pasta. Se unge o forma de copt cu untul ramas si se intinde pasta cu o spatula de metal. Se niveleaza cat mai bine si se decoreaza cu nuci, fistic si migdale. Se taie apoi desertul in forma de romburi si se aranjeaza frumos pe un platou.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.