Huevos motulenos

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Huevos motulenos
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana cu boabe de fasole neagra, inmuiata peste noapte in apa rece 1 ceapa mica, tocata marunt 2 catei de usturoi 1 legatura mica de frunze de coriandru, tocate 1 cana cu mazare congelata 4 tortillas de porumb (vezi reteta mai jos) 2 linguri de ulei de porumb 4 oua 150 g sunca prajita, taiata bucatele 4 linguri de sos de ardei iute 75 g branza feta sfaramata (sau telemea) sare piper negru, proaspat macinat salsa, pentru servit (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se scurge fasolea, se clateste sub jet de apa rece si se scurge din nou. Se pune apoi intr-o cratita, se adauga ceapa si usturoiul si se acopera cu apa rece. Se da fasolea in clocot, apoi se fierbe incet, la foc mic, timp de 40 de minute. Se adauga coriandrul, sarea si piperul si se amesteca bine. Se pastreaza fasolea la cald.
Se fierbe mazarea intr-o craticioara cu apa clocotita, pana ce se fragezeste. Se scurge si se pune deoparte.
Se ambaleaza tortillas in folie si se pun pe o farfurie. Se asaza farfuria deasupra unei cratiti in care fierbe apa si se lasa sa se incalzeasca la aburi timp de 5 minute (se pot incalzi si la microunde, la gradatia maxima, timp de 30 de secunde, invelite in hartie de pergament).
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc ouale ochiuri. Se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald cat timp de trag rapid mazarea si sunca in uleiul ramas in tigaia de la oua.
Se pune cate o tortilla pe o farfurie incalzita si se asaza deasupra ei fasolea neagra. Peste aceasta se asaza cate un ochi si 1 lingura de sos picant, apoi se pune alaturi mazarea si sunca. Se presara totul cu branza feta si se serveste imediat, insotita de salsa, separat intr-un castronel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente : 150 g faina de porumb (masa harina) sare
Indicatii : Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.
Salsa de rosii
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt 500 g rosii curatate si tocate 2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.