Hummus bil Tahina

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / dip-uri
Hummus bil Tahina
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Se poate folosi si naut din cutie, caz in care se renunta la inmuiere si fierbere. Nautul doar se scurge si se spala bine, sub jet de apa rece, dupa care se scurge iar.
stelute
Ingrediente : 3 cani boabe de naut 1 lingura usturoi tocat 1 cana tahini (pasta de susan) 1/2 cana suc de lamaie 1/4 cana apa rece 1 lingurita sare 1/2 lingurita boia iute 3 linguri ulei de masline 2 foi de dafin 2 linguri boia dulce 1/4 cana patrunjel tocat seminte de pin prajite, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 3 1/2 cani Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se pune nautul la inmuiat cu o noapte inainte. Se scurge si se fierbe in 2 litri de apa cu putina sare si 2 foi de dafin, in oala minune, timp de 15 minute. Se scurge bine.
Se combina intr-un blender nautul, usturoiul, pasta tahini, sucul de lamaie, apa, sarea si boiaua iute; se proceseaza 1-2 minute, pana se obtine un piureu omogen.
Se pune piureul intr-un platou sau castron, se face o adancitura in mijlocul piureului si se umple cu ulei de masline. Se presara boia dulce, seminte de pin si patrunjel. Se serveste cu paine pitta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.