Iahnie de fasole rosie

Cautare:
SMS Fotbal
/
Iahnie de fasole rosie
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g fasole rosie 3 cepe 4 catei de usturoi 1 cana cu ulei de masline 2 morcovi, curatati si taiati cubulete 2 radacini de telina, curatate si taiate cubulete 3 cartofi medii, curatati si taiati cubulete 3 rosii 1 lingurita de zahar sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 14 ore 0 minute
Indicatii :

Se lasa fasolea la inmuiat, in apa rece, peste noapte. Se spala apoi sub jet de apa si se scurge. Se pune la fiert impreuna cu 6 cani de apa si se fierbe pana ce este partial facuta.
Intre timp se curata de coaja rosiile, se curata de seminte si se toaca. Se combina rosiile, cepele intregi si uleiul de masline intr-o cratita si se gatesc la foc mediu pana ce se inmoaie rosiile, amestecand ocazional. Se adauga 4 cani apa fierbinte, sare, piper, zahar, cateii de usturoi intregi, legumele si fasolea fiarta si se amesteca bine.
Se acopera si se gateste pana ce fasolea este facuta si frageda iar lichidul s-a evaporat (in afara de ulei). Se ia de pe foc cratita si se lasa sa se raceasca, acoperita.
Inainte de a se servi se scot cepele, se presara patrunjel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.