Iepure cu lapte de cocos

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vanat
Iepure cu lapte de cocos
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 iepure portionat (8 bucati) 3 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita paprika 1/2 lingurita seminte de chimen macinate 3 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, taiata fideluta 1 foaie de dafin 400 g rosii prunisoare, din cutie, scurse si tocate 150 ml zeama de carne de pasare 250 ml lapte de cocos sare piper negru proaspat macinat orez alb (sau cartofi natur) ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : columbiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 15 minute
Indicatii :

Se spala iepurele sub jet de apa rece, se scurge si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie. Se combina intr-un castron usturoiul, paprika si chimenul. Se unge iepurele cu aceasta mixtura. Se acopera apoi cu folie de plastic si se lasa la marinat peste noapte, in frigider.
Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga ceapa si se caleste 5 minute, pana cand se inmoaie. Se scoate ceapa cu o spumiera.
Se adauga in cratita bucatile de iepure, se asezoneaza cu sare si piper si se prajesc pana se rumenesc uniform. Se face asta la foc foarte mic, ca sa nu se arda condimentele ramase pe carne.
Se aduce ceapa in cratita si se adauga frunza de dafin. Se adauga rosiile si zeama de carne, se amesteca si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierb ingredientele 45 de minute.
Se adauga apoi laptele de cocos. Se continua fierberea, fara a mai acoperi cratita, inca 15 minute, pana ce iepurele este fraged, iar sosul s-a ingrosat.
Se serveste imediat cu orez alb fiert, ca garnitura (sau cu cartofi natur).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.