Ika Moriawase – Sashimi de calamari

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Ika Moriawase – Sashimi de calamari
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 corp mare de calamar 1 foaie de alge nori 2 fasii de castravete pasta de wasabi sos de soia 2 linguri de udonji (vezi reteta mai jos) fire de arpagic 1 lingurita de pasta de prune seminte de susan
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 3 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se taie calamarul in trei parti egale.
Pentru a prepara ruloul de calamari, se practica taieturi paralele, la circa 5 mm distanta una de alta, pe una dintre bucatile de calamar. Se intoarce pe partea cealalta, cu partea taiata in jos. Se taie alga nori pe forma bucatii de calamar si se aranjeaza deasupra acesteia. Pe centrul ei se intind fasiile de castravete. Se ruleaza. Se feliaza bucati de 1 cm grosime, folosind un cutit foarte ascutit, cu lama umezita. Se servesc feliile cu sos de soia si wasabi.

Urmatoarea bucata de calamar se taie fasii de 5m latime. Se aranjeaza intr-un pahar de martini si se toarna udonji deasupra. Se orneaza cu fire de arpagic.

Ultima bucata de calamar se taie fasii de 5 mm latime. Se amesteca bine cu pasta de prune si se aranjeaza intr-un bol. Se servesc presarate cu seminte de susan prajite.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Udonji
Ingrediente : 1/2 cana de bulion de peste (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 1/4 cana cu apa 1/4 cana cu sos de soia
Indicatii : Se combina ingredientele intr-un castron mare.