Imam Bayildi cu carne de miel, in stil egiptean

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Imam Bayildi cu carne de miel, in stil egiptean
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
„Imam Bayildi” este tradus ca „Deliciul sultanului” si arata de ce acest fel de mancare este atat de iubit in tarile mediteraneene. Exista numeroase variante ale acestei delicatese, chiar si nemusulmane.
stelute
Ingrediente : 800 g carne macra de miel, dezosata, taiata cubulete 1 ceapa taiata rondele fine 2 rosii taiate bucatele 3 vinete 1 cana lapte 60 g faina 50 g branza rasa (parmezan sau similar) 1 foaie de dafin 80 g unt sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 35 minute
Indicatii :

Se topeste jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, la foc mediu; se adauga ceapa si se soteaza 2 minute. Se adauga carnea, rosiile, 1 foaie de dafin, sare si piper. Se micsoreaza focul, se acopera tigaia si se fierbe inabusit, timp de 1 ora.
Se coc vinetele in cuptor la 200 °C, timp de 20 de minute; se lasa sa se raceasca, se decojesc isr miezul se sfarama cu o furculita.
Se topeste restul de unt intr-o cratita, la foc foarte mic, adaugand treptat faina si laptele. Se amesteca continuu pe toata durata adaugarii. Cand amestecul da in clocot, se adauga vinetele, se amesteca bine si se gateste 10 minute, pana ce se ingroasa, amestecand constant.
Se adauga branza rasa si se amesteca. Cand carnea este facuta, se asaza pe un platou si se serveste cu sosul gros de vinete.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.