Imjadra - Supa egipteana cu linte si bulgur

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / cereale
Imjadra - Supa egipteana cu linte si bulgur
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 150 g linte 150 g bulgur 2 cepe tocate 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte, despicati pe lungime 100 g piure de rosii 100 g iaurt 5 linguri ulei de masline sare piper negru macinat patrunjel tocat,pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 15 minute
Indicatii :

Se inmoaie lintea si bulgurul in apa rece, in vase separate, timp de 1 ora. Se scurg bine. Se pune lintea intr-o oala, se acopera cu apa sarata si se fierbe 30 de minute, la foc mediu; se adauga bulgurul si ardeii iuti si se continua fierberea inca 30 de minute. Daca este necesar, se mai adauga, din cand in cand, apa fierbinte.
Intre timp, se soteaza ceapa intr-o tigaie, in ulei de masline. Se scurge ceapa de ulei si se pune deoparte.
Se scot ardeii iuti din supa, iar aceasta se toarna intr-o oala de pamant; ceapa se asaza deasupra supei, in centru, fara sa se amestece. Ceapa se asaza in forma unui cerc.
Se toarna piureul de rosii in centrul imjadrei, apoi iaurtul, astfel ca sa se obtina 3 cercuri colorate diferit, de ceapa, rosii si iaurt. Dupa ce oaspetii o admira, se amesteca inainte de a fi servita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.