Inghetata de ciocolata mexicana

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / inghetate si sorbeturi
Inghetata de ciocolata mexicana
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceasta inghetata cremoasa are un gust complex datorat scortisoarei si migdalelor din ciocolata mexicana.
stelute
Ingrediente : 2 oua mari 115 g zahar tos super fin 2 batoane de ciocolata mexicana, 120 g in total 400 ml smantana 200 ml lapte carlionti de ciocolata, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun ouale intr-un castron si se amesteca cu un mixer electric pana ce capata o consistenta groasa si pufoasa. Se adauga, treptat, zaharul.
Se topeste ciocolata intr-o cratita, la foc mic, apoi se adauga in castronul cu oua si se amesteca cu grija. Se adauga smantana si se amesteca, apoi se incorporeaza laptele, treptat, amestecand bine dupa fiecare adaugire. Se lasa mixtura sa se raceasca, apoi se pune in congelator, intr-un castron de plastic bine acoperit. Se lasa acolo 2 ore, apoi se scoate si se amesteca bine, ca sa se sparga cristalele de gheata, dupa care se pune din nou in congelator.
Cand se serveste, se orneaza cu carlionti de ciocolata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.