Inghetata de piper alb

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / inghetate si sorbeturi
Inghetata de piper alb
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cesti de smantana grasa 2 cesti lapte combinate cu 3 linguri de unt/margarina 1/2 baton de vanilie, spintecat pe lungime 3/4 lingurita piper alb, macinat proaspat, mare 9 galbenusuri de ou 3/4 ceasca de zahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Intr-o cratita cu maner lung se amesteca smantana, laptele combinat cu margarina (asa numitul half-and-half) si vanilia. Se pun la foc (flacara medie-mare), se adauga piperul si se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Cand amestecul este gata sa atinga punctul de fierbere (nu se lasa sa dea in clocot), se stinge focul. Se lasa la odihna 10-15 minute.
Intr-un castron de marime medie se amesteca galbenusurile cu zaharul si apoi, sub amestecare, se adauga crema de smantana care este inca calda. Se pune apoi acest amestec din nou in oala pe foc mediu si se amesteca cu o lingura de lemn. Pe la 70 de grade amestecul va pufai scotand abur, iar la 80 grade va deveni vascos ca o crema. Daca nu aveti la indemana un termometru de bucatarie se poate proceda astfel: se cufunda lingura de lemn in amestec, se scoate, si pe partea din spate a acesteia se face cu degetul o dunga. Daca dunga ramane atunci amestecul este gata, daca insa se amesteca, compozitia nu este fiarta deajuns. Cand este gata se da deoparte de pe foc.
Amestecul se toarna intr-un vas care este pus la randul lui in altul mai mare in care s-a pus apa cu gheata. Se scoate din amestec batonul de vanilie si se lasa sa se raceasca in acest fel, amestecand din cand in cand. Dupa aceea amestecul se pune in congelator.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.