Inghetata din nuca de cocos

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / inghetate si sorbeturi
Inghetata din nuca de cocos
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 galbenusuri de ou 2 lingurite faina de malai 10 g zahar tos 500 ml lapte de cocos 1 lingura curaçao (sau brandy, sau Cointreau) 60 ml smantana
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 4 ore 40 minute
Indicatii :

Se bat galbenusurile intr-un castron. Se adauga malaiul si zaharul; se amesteca pana ce mixtura se ingroasa, dupa care se pune deoparte.
Se incinge laptele de cocos intr-o oala medie pana este aproape sa dea in clocot; se toarna laptele peste galbenusurile de ou si se amesteca. Se readuce mixtura in aceeasi oala; se gateste, fara a acoperi oala, amestecand constant, pana ce amestecul se ingroasa si formeaza o crema.
Se toarna crema intr-un castron; se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu curaçao, apoi se pune intr-un vas de plastic si se baga 2 ore la congelator. Pe langa gust, curaçao mai are o calitate: previne formarea cristalelor de gheata, facand ca inghetata sa fie mai cremoasa.
Se proceseaza inghetata cu un mixer electric pana ce este foarte omogena; nu trebuie sa se topeasca. Se toarna inapoi, in acelasi vas de plastic si se pune din nou 2 ore la congelator. Se proceseaza din nou cu mixerul si, din nou, se pune la congelator pana se intareste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.