Injera – Lipie etiopiana

Cautare:
SMS Fotbal
paine / nedospita
Injera – Lipie etiopiana
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceasta reteta utilizeaza faina de hrisca si sifonul pentru a imita structura buretoasa a adevaratei injera care se prepara din “teff” fermentat, o cereala populara in Ethiopia. Daca nu aveti la indemana faina de hrisca, se poate folosi faina simpla la care se adauga in plus 1/2 cana sifon si 1/2 lingurita praf de copt.
stelute
Ingrediente : 1 1/2 cana faina 1 1/2 cana faina de hrisca 2 1/2 lingurite praf de copt 1 1/2 lingurita sare 2 oua, batute 3 cani sifon
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : etiopiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron mare faina de grau si cea de hrisca cu praful de copt si sarea. Se adauga ouale si sifonul si se amesteca pana ce se obtine un aluat omogen. Trebuie sa aiba consistenta aluatului de clatite; daca este nevoie, se mai adauga putin sifon.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se toarna 1/3 cana din aluat in tigaie, scuturand-o ca sa acopere intreg fundul de vas. Se gateste pana ce se usuca la suprafata si face bule, 2-3 minute; nu se intoarce.
Se asaza injera pe o farfurie; se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se pastreaza la cald intr-un cuptor incalzit la 200 °C cat timp se prepara restul lipiilor.
Se obtin 12-14 lipii. 6 dintre ele se folosesc drept farfurie individuala; peste ea se pune tocana, sau alt tip de mancare. Restul lipiilor injera (de fapt, bucati din ele) se se folosesc ca o lingura, pentru a ridica mancarea spre gura.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.