Jalebi

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Jalebi
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cani faina 1 1/2 cana zahar 1/2 cana lapte un praf de sofran ulei vegetal pentru gatit 1 lingurita ghee (sau unt) cald 1 lingurita cardamom, pudra 1 lingura zahar pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 12 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca 1 cana de faina cu laptele pentru a se obtine un aluat moale si subtire. Se adauga si apa daca e nevoie. Se lasa peste noapte la temperatura camerei. A doua zi, se adauga restul de faina si ghee.
Se face un sirop din zahar si apa si se lasa sa se raceasca. Se adauga sofranul si se amesteca bine.
Se incinge ulei intr-o tigaie. Se adauga aluatul turnandu-l in cercuri concentrice, ca o spirala. Se frige pana ce se rumeneste. Se inmoaie apoi in siropul de zahar cca. 30 de secunde.
Jalebi-urile se pot pastra la frigider sau se pot congela.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.