Jambalaya

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Jambalaya
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg sunca, taiata cubulete 1 kg carnat afumat, taiat rondele subtiri 1 ceapa mare, tocata 1 ardei gras verde, taiat cubulete 1/2 cana patrunjel tocat 1 radacina mica de telina, taiata cubulete 5 catei de usturoi, tocati 3 rosii coapte, curatate de coaja si tocate 1 lingurita cimbru uscat 2 foi de dafin sare piper negru macinat 2 cani orez cu bob lung
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Intr-o cratita mare, cu capac, se rumeneste sunca impreuna cu carnatii, in putin ulei fierbinte. Se adauga ceapa si se caleste 3 minute. Se adauga apoi ardeiul gras, patrunjelul, telina, usturoiul, rosiile, cimbrul si foile de dafin. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se da in clocot si se gateste, amestecand frecvent, timp de 5 minute. Se adauga apoi orezul si 2 1/2 cani apa. Se da in clocot, se acopera cratita, se face focul mic si se fierbe inabusit 25 de minute. Nu trebuie ridicat capacul decat la terminarea timpului. Mancarea este gata cand orezul este fraged si tot lichidul a fost absorbit. Se afaneaza orezul cu o furculita si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.