Jambon afumat cu ananas

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Jambon afumat cu ananas
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 5 linguri orez cu bob lung 2 felii de jambon afumat, circa 225 g fiecare, curatate bine de grasime 1 cutie rondele de ananas in suc propriu, circa 227 g 2 linguri chutney de mango 300 ml suc de portocale 100 g mazare congelata 100 g porumb congelat 1 lingura faina de porumb piper negru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se fierbe orezul intr-o cratita cu apa clocotita, timp de 10-12 minute, sau conform indicatiilor de pe ambalaj.
Intre timp, se incinge gratarul cuptorului. Se taie in jumatate feliile de jambon si se fac crestaturi pe margine, la intervale regulate, pentru ca jambonul sa nu se curbeze cat timp este fript. Se pun feliile intr-o tava si se frig la 5 cm de sursa de caldura, timp de 5 minute.
Se intorc feliile de jambon. Se scurg rondelele de ananas, pastrand sucul, si se taie fiecare dintre ele in jumatate. Se aranjeaza 2 astfel de jumatati pe fiecare felie de jambon si se presara cu putin piper. Se unge chutney-ul de mango peste jambon si ananas. Se amesteca sucul de ananas si cel de portocale si se toarna peste jambon. Se prajesc alte 5 minute, sau pana ce jambonul este facut.
Cand orezul este facut, se adauga legumele si se amesteca bine. Se gatesc 2 minute, pana ce se infierbanta, apoi se scurge excesul de apa. Se pune orezul cu legume pe farfurii individuale, apoi se asaza alaturi feliile de jambon cu ananas.
Se toarna sucul din tava intr-o craticioara, se adauga faina de malai si se da in clocot. Se fierbe, amestecand, 1-2 minute sau pana ce se ingroasa. Se asezoneaza cu sare si piper, apoi se toarna peste orez si jambon.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.