Jambon cu citrice

Cautare:
fel principal / porc
Jambon cu citrice
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 jambon neafumat, circa 2 kg 1 portocala, sucul si coaja rasa de la 1 limeta, coaja rasa de la 2 limete, sucul de la 2 linguri zahar brun 1 frunza de dafin 3 fire de patrunjel 6 boane de piper negru 5 catei de usturoi pisati 1 lingurita oregano uscat 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati piper negru macinat orez fiert, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chiliana Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune jambonul intr-o oala mare si se acopera cu apa rece. Se adauga coaja rasa de portocala si limeta, foaia de dafin, patrunjelul si boabele de piper. Se da in clocot la foc iute, se micsoreaza flacara, se acopera oala si se fierbe foarte incet circa 2 ore.
Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se ia oala de pe foc si se lasa jambonul pana ce se raceste cat sa poata fi manuit, dupa care se transfera pe un fund mare de lemn. Se indeparteaza cu grija pielea, lasand grasimea pe carne.
Se combina intr-un castronel usturoiul cu oregano, ardei iuti, zahar, suc de portocala si limeta si se amesteca bine de tot. Se adauga o cantitate generoasa de piper macinat. Se intinde mixtura peste jambon, cat mai uniform posibil.
Se asaza jambonul pe o tava de copt si se da la cuptor 25 de minute, pana se rumeneste.
Se feliaza si se serveste alaturi de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.