Jeleu de migdale cu sos de ghimbir

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Jeleu de migdale cu sos de ghimbir
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,7 litri apa 5 g agar-agar 225 g zahar 125 ml lapte evaporat 1 lingurita esenta de migdale 100 g radacina proaspata de ghimbir, tocata grosier 55 g zahar brun
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se da in clocot jumatate din cantitatea de apa. Se adauga agar-agar si se amesteca pana ce se dizolva. Se adauga zaharul si se amesteca. Se toarna intr-un vas adanc, printr-o sita. Se adauga laptele evaporat, amestecand constant. Cand mixtura s-a racit putin, se adauga esenta de migdale. Se pune vasul la rece.
Se prepara sosul de ghimbir dand in clocot restul de apa cu ghimbir si zahar brun, intr-o oala acoperita, timp de minim 90 de minute, pana ce sosul prinde culoare galbena. Se arunca ghimbirul.
Cu un cutit, se taie felii subtiri din jeleu si se aranjeaza in boluri individuale. Se toarna in fiecare bol putin sos de ghimbir, cald sau rece, peste jeleu.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.