Jiaozi

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Jiaozi
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Numiti si “gaau ji”, acesti coltunasi in forma de semiluna sunt extrem de populari in centrul si nordul Chinei. Au in spate o bogata istorie si traditie si au evoluat de la starea de gustari simple la anvergura unui fel de mancare ce se serveste la ocazii speciale si festivaluri.
stelute
Ingrediente : 450 g carne de porc tocata, nu prea slaba 1 lingura sos de soia light 1 1/2 lingurita sare 1 lingurita vin de orez Shiaoxing 1/2 lingurita ulei de susan 100 g varza tocata foarte fin 1 lingurita radacina proaspata de ghimbir tocata foarte marunt 2 lingurite ceapa verde tocata foarte marunt 1/2 lingurita piper alb 50 de foi de aluat de wonton, 7 cm diametru sos Jiaozi (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 50 bucati Durata : 1 ore 35 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron mare carnea de porc cu sos de soia si 1/2 lingurita sare. Se amesteca cu mana, mereu in aceeasi directie, pana se obtine o pasta groasa. Se adauga vinul de orez si uleiul de susan si se continua amestecarea in aceeasi directie. Se acopera castronul si se lasa mixtura sa stea cel 30 de minute.
Intre timp, se amesteca varza cu restul de sare ca sa traga apa. Se adauga ghimbir, ceapa verde si piper alb si se amesteca mixtura 5 minute, pana se obtine o pasta groasa. Se combina apoi aceasta pasta cu mixtura de carne si se obtine umplutura pentru jiaozi.
Se pune 1 lingura de umplutura in centrul fiecarei bucati de aluat, tinand-o in palma mainii stangi. Se umezesc marginile cu apa, apoi se pliaza foaia peste umplutura (se obtine o semiluna) si se inchide apasand de 2-3 ori cu degetele fiecare margine. Se asaza coltunasii pe o suprafata presarata cu faina, ca sa nu se lipeasca.
Se pune 1 litru apa intr-o oala si se da in clocot. Se pun la fiert cate 15-16 coltunasi (sau cati au loc fara sa fie inghesuiti), amestecand usor cu o spatula subtire ca sa nu se lipeasca intre ei. Se acopera oala, se da din nou in clocot si se fierb 2 minute. Se ridica capacul, se adauga 200 ml apa rece. Se da din nou in clocot, se acopera si se fierb inca 2 minute.
Se servesc coltunasii jiaozi cufundati in sosul Jiaozi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Jiaozi
Ingrediente : 8 linguri sos soia 3 linguri otet de orez 1 lingura ulei de ardei iute 3 linguri zahar 2 cm bucata ghimbir tocata marunt 2 catei usturoi pisati
Indicatii : Se amesteca toate ingredientele.