Kabab de pui

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Kabab de pui
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Termenul kabab nu denumeste pentru indieni doar frigaruile. Kabab sunt bucati de carne, legume, chiftele etc. prajite in ulei sau fripte pe gratar, uscate, servite fara sos.
stelute
Ingrediente : 1,5 kg piept de pui dezosat, fara piele 1/2 lingurita seminte de chimion macinate 4 seminte de cardamom verde, macinate 1/2 lingurita scortisoara macinata 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1/2 lingurita ienibahar macinat 1/2 lingurita piper negru macinat 1 1/4 cana apa 2 linguri iaurt 2 ardei iuti verzi, tocati 1 ceapa mica, tocata 1 ou, batut 1 1/4 cana ulei, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pune carnea de pui intr-o cratita. Se adauga chimion, cardamom, scortisoara, sare, ghimbir, usturoi, ienibahar, piper si apa. Se dau ingredientele in clocot si se fierb pana ce intreaga cantitate de apa s-a evaporat.
Se pune mixtura din cratita intr-un blender si se proceseaza pana ce se transforma intr-o pasta. Se pune pasta intr-un castron si se amesteca cu iaurt pana ce se omogenizeaza.
Se pun ardeii iuti, ceapa si frunzele de coriandru in blender si se proceseaza cat mai fin. Se adauga acest amestec la mixtura de carne, impreuna cu ouale batute. Se amesteca cu mainile pana ce se obtine o pasta omogena.
Se imparte pasta in 12 portii si se modeleaza chiftele care se aplatizeaza cu palmele unse cu putin ulei.
Se incinge restul de ulei intr-o cratita si se prajesc chiftelele la foc mic, in transe, intorcandu-le o singura data, pana ce se rumenesc uniform.
Se scurg apoi pe prosoape de hartie si se servesc fierbinti, cu paine chapati si cu linte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.