Kabak tatlisi

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Kabak tatlisi
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4,5 kg dovleac (o jumatate de dovleac mare) 1 cana cu apa 750 g zahar 200 g nuci, curatate de coaja 250 g caimac stafide
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se curata dovleacul de seminte si se imparte in patru parti egale. Fiecare parte se taie in patru si din nou in patru, pe lungime; se obtin bucati de 10 cm lungime si 4 cm latime.
Se indeparteaza coaja si partea tare de sub coaja. Se spala bine si se asaza intr-o cratita. Se adauga apa si zaharul, la foc mic. Se acopera si se fierbe pana ce se ingroasa siropul, dupa care se ia de pe foc.
Cand se raceste, se orneaza cu nuci, stafide si caimac.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.