Kaber Ellouz - Bile tricolore de migdale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Kaber Ellouz - Bile tricolore de migdale
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 300 g faina de migdale 150 g zahar pudra 1 pachetel de zahar vanilinat 20 ml apa de trandafiri 1/2 lingurita de colorant verde 1/2 lingurita de colorant roz zahar pudra, pentru decor seminte de pin (optional), pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se cerne faina de migdale intr-un castron.
Se prepara un sirop amestecand zaharul cu zaharul vanilinat si cu 100 ml apa, timp de 10 minute, la foc mediu. Se adauga si apa de trandafiri. Se amesteca bine.
Se toarna siropul peste faina de migdale, amestecand cu o lingura de lemn pana se obtine o pasta neomogena. Se framanta cu degetele, pe masa de bucatarie, pana se omogenizeaza si se obtine un aluat (martipan).
Se imparte aluatul in trei parti. Se adauga colorantul verde la una dintre ele si se amesteca bine, pana ce culoarea se incorporeaza uniform. Se procedeaza identic cu colorantul roz si cu inca o portie de martipan. Cea de-a treia portie se lasa natur.
Se ruleaza fiecare portie sub forma unui tub subtire. Se face o impletitura cu cele trei rulouri colorate diferit (ca la cozile unei fete).
Se taie impletitura in buacti de cca. 20 de grame fiecare. Se ruleaza bucatiule intre palme si se modeleaza sub forma unor bile. Se tavalesc bilele prin zahar pudra. Se servesc decorate cu seminte de pin.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.