Kadin budu kofte - Chiftelele cadanei

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Kadin budu kofte - Chiftelele cadanei
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg carne de oaie, tocata 4 cepe, tocate marunt 1/2 cana cu orez 1 cana cu apa 1 legatura de patrunjel, tocata 6 oua sare 1 lingurita de piper 1 cana cu faina 2 cani cu ulei de floarea-soarelui
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se frige 2/3 din cantitatea de carne tocata impreuna cu ceapa, timp de cateva minute, intr-o cratita acoperita, amestecand ocazional, pana ce lichidul se evapora.
Orezul se spala si se clateste sub jet de apa pana ce apa curge limpede. Se fierbe apoi cu 1/4 cana de apa intr-o craticioara, pana ce orezul este moale. Se amesteca orezul, carnea tocata, atat cea cruda cat si cea gatita, un ou, patrunjel sare si piper. Se imparte mixtura in forma ovale, aplatizate, si se ruleaza prin faina.
Ouale ramase se amesteca separat. Se incinge ulei intr-o tigaie adanca, se trec chiftelele prin oua, apoi se frig in ulei, pe ambele parti, pana sunt facute si rumenite. Se lasa sa se scurga de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se servesc cu cartofi si se orneaza cu frunze de patrunjel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.