Kaeng Masaman - Curry Masaman

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Kaeng Masaman - Curry Masaman
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de alune 500 g file de vita, taiat cubulete 2 linguri de pasta de curry Masaman (vezi reteta mai jos) 2 cepe mari, taiate feliute 2 cartofi mari, taiati bucatele 400 ml lapte de cocos, din cutie 150 ml apa 2 pastai de cardamom verde 2 linguri de pasta de tamarind 2 lingurite de zahar de palmier (sau zahar brun) 75 g alune nesarate, prajite fara ulei 1 ardei iute rosu, taiat rondele orez fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok si se prajeste carnea, in transe, pana se rumeneste uniform. Se scoate cu o spumiera si se pune deoparte.
Se pune pasta de curry in wok si se stir-fry 1-2 minute. Se adauga ceapa si cartofii si se continua 4-5 minute, pana se rumenesc. Se scot cu o spumiera si se pun deoparte.
Se toarna in wok laptele de cocos si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe 8-10 minute.
Se aduc in wok carnea si vegetalele. Se adauga cardamom, pasta de tamarind si zahar si se continua fierberea 15-20 de minute, pana ce carnea este frageda.
Se adauga alunele si ardeiul iute si se amesteca. Se serveste curry-ul cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta de curry masaman
Ingrediente : 4 ardei iuti mari, rosii, uscati 2 lingurite de pasta de creveti 3 salote, tocate 3cm bucata de galangal, tocata 3 catei de usturoi, tocati 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 2 cuisoare 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 3 pastai de cardamom, semintele de la 1 lingurita de boabe de piper negru 1 lingurita de sare
Indicatii : Se taie coditele ardeilor iuti si se pun intr-un castron. Se acopera cu apa fierbinte si se lasa 35-40 de minute, la inmuiat.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se prajesc 3 minute, fara ulei, intr-o tigaie, salotele, usturoiul, galangalul, lemongrassul, cuisoarele, coriandrul, chimenul si semintele de cardamom, la foc mic, amestecand frecvent, pana se rumenesc ingredientele.
Se transfera intr-un blender si se si se proceseaza pana ce sunt pisate marunt. Se adauga ardeii si apa in care s-au inmuiat, boabele de piper si sarea si se proceseaza din nou. Se adauga pasta de creveti si se proceseaza inca o data pana se obtine o pasta omogena.