Kaeng Ped Pla – Curry de peste

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Kaeng Ped Pla – Curry de peste
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 limeta, sucul de la 4 linguri de sos de peste 2 linguri de sos de soia 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 350 g file de peste cu carne alba, taiat cubulete 350 g file de somon, fara piele, taiat cubulete 400 ml lapte de cocos 3 frunze de limeta kafru 1 lingura de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos) 1 lemongrass, doar partea alba, tocat marunt 250 g orez jasmine, fiert 4 linguri de coriandru proaspat, tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 25 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron ne-metalic sucul de limeta, jumatate din sosul de peste si tot sosul de soia. Se adauga ardeiul iute si bucatelele de peste. Se amesteca bine, se acopera castronul cu film alimentar si se pune la rece, in frigider. Se lasa carnea la marinat minim 1-2 ore (cel mai bine peste noapte).

Se da in clocot laptele de cocos, intr-o oala, si se adauga frunzele de limeta kafru, pasta de curry, restul de sos de peste si lemongrass-ul. Se fierb ingredientele incet, timp de 10-15 minute.

Se adauga pestele, cu marinada cu tot, si se fierbe incet 4-5 minute, pana ce este facut. Se adauga frunzele de coriandru si se amesteca. Se serveste supa fierbinte, alaturi de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.