Kaeow – Wonton thailandeze

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Kaeow – Wonton thailandeze
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 6 cepe verzi, tocate 125 g ciupercute, tocate 50 g fasole verde, tocata 50 g boabe de porumb, din cutie, bine scurse 2 oua, batute 3 linguri de sos de soia 1 lingura de zahar de palmier (sau zahar brun) 1/2 lingurita de sare 24 de foi wonton sos de ardei iute, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge putin ulei intr-un wok fierbinte si se stir-fry ceapa verde, ciupercile si fasolea timp de 1-2 minute, pana ce se inmoaie. Se adauga porumbul, se amesteca bine si se imping ingredientele intr-o laterala. Se toarna un ou batut in mijlocul wokului si se amesteca pana ce se intareste inainte de a-l amesteca cu legumele si de a adauga sosul de soia, zaharul si sarea. Se ia wok-ul de pe foc.
Se pun foile wonton una peste alta, pe masa de bucatarie. Se pune o lingurita de umplutura in centrul fiecarei foi. Se ung marginile cu ou batut si se impaturesc pe diagonala pentru a forma un plic in forma de triunghi. Se repeta operatiunea cu toate foile wonton.
Se incinge mult ulei intr-un wok, sau tiogaie mare. Se adauga pliculetele de wonton si se prajesc (deep-fry) 3-4 minute, pana se rumenesc. Se scot din wok cu o spumiera si se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie. Se pastreaza calde pana ce sunt astfel preparate toate foile de wonton.
Se servesc fierbinti, cu sos de ardei iute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.