Kaiserschmarrn

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Kaiserschmarrn
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/4 cana stafide 2-3 linguri rom 2/3 cana faina putina sare 3 linguri zahar pudra 1 lingurita extract de vanilie 1/2 lamaie, coaja rasa de la 3 galbenusuri de ou 3 albusuri de ou 1/2 cana lapte 1/2 lingura suc de lamaie 3 linguri migdale macinate 1 lingura unt, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se oparesc stafidele, se scurg bine de apa si se pun intr-un castronel. Se stropesc cu rom si se pun deoparte.
Se cerne faina intr-un castron. Se adauga sarea, 1 lingura zahar pudra, vanilia, coaja de lamaie, galbenusurile si laptele. Se amesteca cu un mixer electric si se obtine un aluat subtire. Se lasa sa stea la odihna 20-30 de minute.
Se bat albusurile cu 2 linguri de zahar pudra si cateva picaturi de suc de lamaie. Cand se intareste se adauga si migdalele si se amesteca bine. Se incorporeaza mixtura de albusuri in aluat.
Se topeste untul intr-o tigaie mare. Se toarna aluatul in tigaie si se presara cu stafide. Se acopera tigaie. Se tine pe foc pana ce se rumeneste; se intoarce. Folosind 2 furculite, se desface prajitura in bucati de dimensiunea unei imbucaturi si se continua gatitul, amestecand frecvent.
Se serveste fierbinte, pudrata cu zahar.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.