Kalamarakia Yemista – Calamari umpluti

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Kalamarakia Yemista – Calamari umpluti
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,5 kg calamari mai mari 1 cana orez 1 cana ceapa verde tocata marunt 1 cana ulei de masline 1 legatura marar, tocat marunt sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se curata calamarii, se elimina osul, ochii, partile mai tari si se spala bine. Se taie piciorusele in bucati foarte mici si se pun la prajit, impreuna cu ceapa, intr-o tigaie, la foc mediu. Dupa ce s-a absorbit tot lichidul, se adauga 3/4 din ulei si restul ingredientelor (mai putin orezul) si se lasa sa fiarba cateva minute.
Cu acest amestec se vor umple, unul cate unul, calamarii, lasand loc pentru orez care se va umfla la fierbere. Se cos calamarii cu ata si se asaza intr-o cratita mare. Se toarna restul de ulei si apa, pana ce stratul de lichid ajunge la jumatatea calamarilor. Se lasa la fiert 45 de minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.