Karniyarik - Vinete umplute

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Karniyarik - Vinete umplute
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 10 vinete medii 6 cepe medii, tocate 6 catei usturoi, tocati 100 g unt 1 kg carne tocata de vita 500 g rosii medii, curatate de coaja si tocate marunt sare 1 rosie, feliata 1 lingura de pasta de rosii 5 cani cu apa 1/2 legatura de patrunjel, tocata 3 cani cu ulei de floarea soarelui
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se topeste untul intr-o cratita, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute. Se adauga carnea tocata si se frige pana ce iese sucul din ea. Se adauga rosiile si se gatesc pana ce sunt moi. Se adauga atunci pasta de rosii si sarea. Se continua fierberea 5 minute. Se adauga apa si se fierb alte 5 minute. Se ia de pe foc si se strecoara. Lichidul se strange intr-un castron. Se adauga patrunjelul tocat in mixtura de carne.
Se taie sepalale verzi ale vinetelor, lasand tulpinile atasate. Se indeparteaza un pic din varfurile vinetelor. Se decojeste partea centrala, lasand un centimetru de coaja la fiecare capat. Se sareaza si se lasa sa stea 15 minute. Se spala cu multa apa si se frig la foc mediu pana cand se rumenesc. Se scot din cratita cu o spumiera si se asaza pe o tava de copt. Se face o adancitura si se largeste apasand cu spatele unei linguri. Se umple fiecara adancitura cu mixtura de carne tocata. Se adauga cate o felie din rosia taiata felii si se toarna lichidul strecurat deasupra. Se coace la cuptor timp de 15 minute la 160 °C.
Se servesc calde, cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.