Keema curry

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Keema curry
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Se serveste cu orez Basmati si cu paine naan, fierbinte.
stelute
Ingrediente : 500 g carne tocata slaba de vita 1 ceapa, tocata marunt 450 g cartofi, curatati si taiati cubulete 3 catei de usturoi, tocati 2,5 cm bucata radacina proaspata de ghimbir, curatata si tocata marunt 1 rulou de scortisoara, rupt in jumatate 1 lingurita de curcuma, macinata 1 lingurita de seminte de chimion, zdrobite grosier 1 lingurita de seminte de coriandru, zdrobite grosier 1/2 lingurita de ardei iuti, uscati si zdrobiti 1 cutie de rosii tocate, circa 400 g 300 ml zeama de carne de vita sau de miel (sau preparata din cubulete de concentrat) 150 g frunze tinere de spanac sare piper negru, macinat frunze proaspete de menta, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se prajeste carnea impreuna cu ceapa intr-o cratita mare, timp de 5 minute, sau pana cand se rumeneste uniform, amestecand continuu, viguros, ca sa se rupa cocoloasele de carne. Se adauga cartofii, usturoiul, ghimbirul si condimentele si se prajeste totul 2 minute, amestecand. Se adauga rosiile, cu suc cu tot, si zeama de carne, dupa care se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se da in clocot, se acopera si se fierbe incet 20 de minute, amestecand ocazional.
Se adauga la curry frunzele de spanac si se lasa 1 minut, ca sa se incinga, apoi se potriveste de sare si piper. Se pune curryul pe farfurii calde si se presara cu frunze proaspete de menta. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.