Kefta de peste

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Kefta de peste
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cartof ,curatat si taiat in patru 500g fileuri de peste cu carne alba 1 ceapa, tocata 1 lingura de ulei de masline 1/2 legatura de patrunjel, tocata 3 1/2 linguri de seminte de chimen, macinate 3 1/2 linguri de curcuma pudra 1 lamaie, sucul de la 2 oua 3/4 cana cu firimituri de paine 1 1/4 cana cu faina 2 cani cu ulei de gatit sare piper frunze de patrunjel, pentru ornat sos de rosii (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se fierbe cartoful.
Fileurile de peste se fierb si ele, la foc mic, cca. 3-4 minute.
Ceapa se caleste in uleiul de masline, la foc mediu, pana se rumeneste. Se presara peste ceapa patrunjelul tocat, se amesteca si se ia de pe foc.
Fileurile de peste se curata bine de oase si piele si se piseaza cu o fruculita, transformandu-se intr-o pasta.
Se combina intr-un castron pestele cu mixtura de ceapa si patrunjel, chimen, curcuma, sare, piper, suc de lamaie si cartofii fierti. Se sparge un ou in mijlocul castronului si se amesteca bine cu o furculita, zdrobind cartofii fierti. Se ingroasa totul cu firimituri de paine.
Se modeleaza pasta obtinuta in bilute mici care se aplatizeaza in palme.
Se incinge uleiul de gatit intr-o tigaie mare. Chiftelele de peste se tavalesc prin faina si se prajesc in uilei pana se rumenesc. Se scot cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie.
In centrul unul platou mare se toarna sosul, sub forma unei pete circulare; chifetelele se asaza in jurul sosului si se orneaza cu patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de rosii tunisian
Ingrediente : 1 ceapa, tocata 4 catei de usturoi, tocati 3 1/2 linguri de ulei de masline 5 linguri de pasta de rosii 6 lingurite de boia dulce 1 legatura de patrunjel, tocata 6 lingurite de seminte de chimen, macinate 2 linguri de ulei de masline
Indicatii : Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul, in ulei incins, intr-o craticioara. Se adauga pasta de rosii, boiaua, sarea, piperul si putina apa. Se amesteca bine si se gateste 10 minute, amestecand fecvent, la foc mic. La final, se adauga chimenul si patrunjelul; se amesteca bine.
Se serveste cald.