Kewra Kulfi - Inghetata de pandanus

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / inghetate si sorbeturi
Kewra Kulfi - Inghetata de pandanus
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Se poate aroma, in loc de apa de pandanus, cu apa de trandafiri sau de flori de portocal. Se pot de asmemena folosi si esente (vanilie, migdale etc.).
stelute
Ingrediente : 250 ml lapte 1 lingura migdale prajite 1 lingurita cardamom pudra 100 g zahar 3-5 fire de sofran 5-6 picaturi esenta kewra 25 g boabe de fistic, sfaramate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 5 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste laptele intr-o cratita, pana se ecapora jumatate din el. Se adauga pudra de cardamom, sofranul, esenta kewra, zahar si jumatate din fistic. Se fierbe pana ce amestecul se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna in forme, se presara cu fisticul ramas si se transfera in congelator pentru 4-5 ore.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.